Единодушно с 943 гласа за ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер

...
Единодушно с 943 гласа за ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер
Коментари Харесай

Единодушно: ГЕРБ си преизбраха Борисов за лидер на партията

Единодушно с 943 гласа „ за " ГЕРБ преизбра  Бойко Борисов за водач на партията. Това се случи на Национално заседание, което се организира през днешния ден. Бившият министър председател беше единственият претендент за поста. 

„ По време на война командирите не се сменят ", сподели Борисов и предложи за свои заместници досегашните заместници в управлението - Томислав Дончев и Даниел Митов. Делегатите гласоподаваха избора им с 942 гласа „ за ", без „ срещу " и един „ въздържал се "

В събитието участваха близо 1 100 делегати и посетители от всички регионални структури на партията в страната, управлението на ГЕРБ , народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и ръководители на общински препоръки от групировката. 

Високите цени на стоките от първа нужда бяха част от главната рецензия на Сачева към ръководещите. „ Безпрецедентни цени на хляба, на тока, газа, олиото. Изнемогващи от високите цени на тока лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, обществени домове. Липса на съответни обезщетения за бизнеса и публичните институции, а всеки, който изиска помощ, е застрашен да получи инспекция на финансовото положение “, съобщи тя.

По думите й пенсионерите са оставени на произвола на ориста, като 1 милион от тях живеят под прага на бедността.

Делян Добрев пък разяснява цената на газа. „ Газът е безценен, тъй като Европа се възвръща бързо и употребява доста газ. Останалите страни в Европа дадоха помощи, а ние не направихме нищо. Поканихме синдикатите и работодателите по време на предизборната акция. Измислихме нова формула. През юли предходната година предложихме да се заложи буфер, който да се компенсира бизнесът за скъпия ток и газ, това щеше да удържи инфлацията “, сподели той.

Добрев напомни, че предлагането на ГЕРБ за отплата е било отхвърлено от ръководещите. „ В края на ноември с образуването на 47 Народно събрание внесохме предложение за отплата с 75%, само че те го отхвърлиха. Опитаха се да го прекопират. Дадоха нещо сходно, само че то излезе недъгаво. Аз съм сигурен, че професорите в Харвард ще се срамят от този модел ”, означи той.

Според него инфлацията ще бъде сменена от криза. „ Имаме чудовищна инфлация, която броди из България и изяжда приходите на хората. В Европа също я има, само че там е на половина по-малка, тъй като дадоха отплата. Нищо хубаво няма да се случи. Ще става доста по-лошо. Ще се появи и звярът на рецесията “, подчерта Добрев.

„ Днес е значимо да осъдим съветската инвазия и на процедура с действителни дейности. Санкциите са единствено един от инструментите ”, съобщи Даниел Митов.

„ Украйна има потребност от действителна помощ, а българското държавно управление е нерешително и колебливо. Трябваше да кажем на ръководещите, че при сходни обстановки се образува спешен щаб ”, добави той.

„ Трябва да поговорим за предишното. Трябва ли да се усещаме отговорни, че сме носили отговорността за ръководство на страната едно десетилетие? Това е чест. Ние управлявахме в интерес на жителите. Трите мандата на ГЕРБ ще останат като знак на непоклатимост и успокоение “, сподели Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ са управлявали с поддръжка, а не по стичане на събитията. „ Управлявахме, тъй като хората ни даваха решителна поддръжка, а не от случайност и шанс. България се ръководи от коалиция на омразата. Между тях няма свързващ детайл. Единственото, което ги сплотява, е омразата по отношение на другите. Омразата е липса на цел. Точно поради това резултатите от това ръководство са толкоз пагубни. Имаме кадрови недоразумения и липса на резултати. Имаме ли План за възобновяване? Антикризисни ограничения? Промяна има, само че към по-лошо. Гражданите имат потребност от опция “, сподели той.

 
Източник:БТА; БГНЕС  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР